Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чети де, тая дето я сложих се слага веднъж на 5000км. Другата е на всеки резервоар. А тая добавка вече съм я изгорил, сега съм с пълен резервоар без никаква добавка, само тая дето уж слага собственика на бензиностанцията. Другата дето е за 1000л ако има същия ефект си заслужава 7,5-те ст. ако ми свали 3л на 100км Майтапа на страна, не знам дали е от нея, просто споделям какво съм правил. Факт е, че по борд ми падна от 12,2 на 9,2 градско. Ще видим реално как е.
    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
    ex Alfa 156 1,9 JTD
    ex Alfa 75 1,8

Comment

• Аз съм свидетел на работата на мотора ( па Пешо) много тих и равномерно работещ. И аз смятам да прорвам един път от тази добавка.
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
        Чети де, тая дето я сложих се слага веднъж на 5000км. Другата е на всеки резервоар. А тая добавка вече съм я изгорил, сега съм с пълен резервоар без никаква добавка, само тая дето уж слага собственика на бензиностанцията. Другата дето е за 1000л ако има същия ефект си заслужава 7,5-те ст. ако ми свали 3л на 100км Майтапа на страна, не знам дали е от нея, просто споделям какво съм правил. Факт е, че по борд ми падна от 12,2 на 9,2 градско. Ще видим реално как е.
        Не ме разбирай погрешно, аз просто посмятах на глас.

Не съм имал намерение да оспорвам думите ти или нещо от сорта, просто тия дни съм омотан от бачкане вече и карам по инерция.

Щом се слага веднъж на 5000км, ако приемем че ефекта й трае в този си вид всичките 5000км, то тя струва 3ст на литър.

Т.е. ако се комбинират двете добавки и за да се постигне и поддържа тази икономия, това би струвало 10ст на литър което е прекрасно!

Еййй, не моа се запра тая вечер
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Дави кажа горивото и качеството му играят огромна роля за разхода. Давам пример с моя бивша лична кола (нее алфа и няма да казвам марка). Та на капачката на резервоара пишеше "минимум 98" а аз си пердашех с 95 и колата харчеше 12.5-13 л градско бензин. Веднъж сложих 100октана и добавка за горивото и след това слагах дамо 98 и 100 октан и колата смъкна с 1.5 литра градския разход и мотора звучеше доста по добре и тихо от преди.
          Та нее никак чудно ако се кара с наистина добра нафта, да смъкне с доста разхода ви.
          Относно Бардал мога да споделя само положителни впечатления, но само от добавки за бензинови мотори.
          Last edited by don_pepone; d.m.y г., 00:00.
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Начи така като ми смяташ и ми става тъпо...друго е да ги дам еднократно и да не ги смятам тия 10ст...депресиращо е
            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
            ex Alfa 156 1,9 JTD
            ex Alfa 75 1,8

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
              Пеше, дай снимка на тая вълшебна добавка...

Аз съвсем скоро ще докладвам какво се случва при мене - след премахване на дпф, егр и клапи...
              Като туря и добавката, гледаш съм паднал почти до нивата на колегите ( все пак съм с хАвтомат)

В събота много рано сутринта пътувах за София и беше супер странно - по трасето където колата ми даваше моментен разход около 8 при 130-140 - отведнъж - 9-9,2-9,3... И като завих към Пловдив да взема човек, се оказа че има много силен насрещен вятър... Ако съм вярвал че може да даде такова отражение, та на!

По целия път ме блъска силен вятър - насрещен и насрещно-страничен, след Пловдив закъснявах и поддържах 160. Резултата беше -средна скорост 99км/ч Хасково-през Пловдив със спиране - Летище София ( всичко това между 3,30 и 6 сутринта при нулев трафик) - разхода - 9,8/100 на като гасих на летището.
              Посоката на вятъра е от огромно значение за разхода.
              Да не забравяме, че при скорости над 80 км/ч. при движение с постоянна скорост, основният дял на консумацията на гориво се пада на преодоляването на въздушното съпротивление. А то расте в квадратична зависимост от скоростта!
              Или грубо казано ако срещу посоката на движение въздухът се движи с 40 км/ч а колата със 120, това горе долу е равносилно като да се движиш със 160 при безветрие.

Лично аз съм забелязвал по 2 - 3 л./100 разлика в различните посоки по равен участък само заради вятъра.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Посоката на вятъра е от огромно значение за разхода.
                Да не забравяме, че при скорости над 80 км/ч. при движение с постоянна скорост, основният дял на консумацията на гориво се пада на преодоляването на въздушното съпротивление. А то расте в квадратична зависимост от скоростта!
                Или грубо казано ако срещу посоката на движение въздухът се движи с 40 км/ч а колата със 120, това горе долу е равносилно като да се движиш със 160 при безветрие.

Лично аз съм забелязвал по 2 - 3 л./100 разлика в различните посоки по равен участък само заради вятъра.
                Явка, карък време брат...другия път гледай прогнозата
                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                ex Alfa 156 1,9 JTD
                ex Alfa 75 1,8

Comment

Начи така като ми смяташ и ми става тъпо...друго е да ги дам еднократно и да не ги смятам тия 10ст...депресиращо е

Сори мен, не искам да ти причинявам душевни терзания

Ще те черпя няколко бири с кебапчета като те видя - за да ти мине

Comment

• Затова като тръгвате на път си пожелайте : попътен вятър
                    И разхода ще е 5/100
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Явка, карък време брат...другия път гледай прогнозата
                      Ха, той самолета не пита, нали знаеш

Comment

• Явка, не се занимавай с глупости (добавката), има си доказани методи за почистване.
                        Ако си с износвания, ако ще и добавка от НАСА да сложиш ... все тая.

Абе всъщност знам ли ги НАСА, к'ва технология са измислили

Подробности знаеш къде да получиш.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

• Колеги, не мисля добавката смъква разхода, не го вярвам.
                          Лично я ползвам от 2 години, но принципно е за да обагати една идея горивото, да почисти системата, и заради зимата, да не се желира нафтата...но карам с нея целогодишно.
                          Веднъж преди 4 месеца сложих една за почистване на горивната система, пак на бардал, едно шише на 5литра и караш с нея...пак от Бардал. Това профилактично.

Гориво сипвам само от РомПетрол от доста време, че нещо от Лукойл и Еко не съм доволен.
                          От лукойл ми мирише на картофи отзад, а от Еко, обслужването ме прогони.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• И аз не мисля, че от добавката ми свали разхода, по-скоро от смяната на бензиностанцията си мисля. Факт е обаче, че преди добавката понякога се случваше да работи неравномерно и се появяваше едно метално чукане като на стар дизел а след като сипах добавка мотора спря да прекъсва и стана 2 пъти по-тих.
                            Колкото до Ромпетрол, нафтата и бензина са румънски и една идея по-добри от Лукойл а имат и добавки.
                            Last edited by pesho_kj; d.m.y г., 10:12.
                            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                            ex Alfa 156 1,9 JTD
                            ex Alfa 75 1,8

Comment

Чети де, тая дето я сложих се слага веднъж на 5000км. Другата е на всеки резервоар. А тая добавка вече съм я изгорил, сега съм с пълен резервоар без никаква добавка, само тая дето уж слага собственика на бензиностанцията. Другата дето е за 1000л ако има същия ефект си заслужава 7,5-те ст. ако ми свали 3л на 100км Майтапа на страна, не знам дали е от нея, просто споделям какво съм правил. Факт е, че по борд ми падна от 12,2 на 9,2 градско. Ще видим реално как е.
                              Пеше донеси ми ако може да я пробвам и аз,та белкем я докарам до към 10 на 100 .
                              Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                                ...Та на капачката на резервоара пишеше "минимум 98" а аз си пердашех с 95 и колата харчеше 12.5-13 л градско бензин. Веднъж сложих 100октана и добавка за горивото и след това слагах дамо 98 и 100 октан и колата смъкна с 1.5 литра градския разход и мотора звучеше доста по добре и тихо от преди.
                                Та нее никак чудно ако се кара с наистина добра нафта, да смъкне с доста разхода ви.
                                ...
                                Първо какво очакваш? Мотора се проектира да работи с един вид гориво, ти му слагаш друго и очакваш да не харчи. Ами ще харчи, като ЕКУ-то му поддържа предварението на някакви измислени нива, за да нямаш детонации. Обратното не е валидно. Ако пише 95 и му буташ 140, то все ще харчи едно и също.

Относно дизела - няма добавка, която да свали разхода на гориво при дизела. Аз знам една - нафта.
                                Ако на 10 литра нафта буташ добавка 1 литър нафта, то разхода ще падне.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                                X